Hejtman Petr Kulhánek byl jmenovaný ministrem pro místní rozvoj. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Prezident České republiky Petr Pavel jmenoval v úterý ráno na Pražském hradě dosavadního hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka ministrem pro místní rozvoj. Na postu vystřídal končícího šéfa České pirátské strany Ivana Bartoše, jehož rezignaci si po problémech s digitalizací stavebního řízení na konci září vyžádal premiér Petr Fiala.

„Jsem rád, že po krátkém období vládní nejistoty mohu dnes jmenovat dva nové ministry, doplnit tak vládu a umožnit jí, aby mohla plnohodnotně pokračovat v plnění úkolů, které má ve zbytku tohoto volebního období ještě před sebou,“ okomentoval jmenování prezident Petr Pavel. Druhým jmenovaným ministrem se stal Lukáš Vlček, který nově povede Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Petr Kulhánek byl v letech 2010 až 2018 primátorem Karlových Varů. Od konce roku 2020 je hejtmanem Karlovarského kraje. Během svého působení ve funkcích primátora Karlových Varů nebo hlavního představitele Karlovarského kraje se výrazným způsobem snažil strukturálně postižený region posunout z posledních příček celorepublikových žebříčků a zlepšit jeho image i vnímání jeho obyvatel.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru