Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Horní Slavkov - Rada Karlovarského kraje na svém posledním zasedání schválila poskytnutí individuální dotace městu Horní Slavkov, které se potýká s nárůstem počtu nakažených žloutenkou typu A. Kraj přispěje na očkování částkou ve výši 724 800 korun.

„Již v samotném závěru měsíce srpna jsme jednali se starostou města, který nás o situaci ve městě informoval. Společně jsme proto hledali řešení, které by pomohlo zamezit případnému šíření onemocnění a dopadu na obyvatele města a okolí. Nejjednodušší cestou je proto poskytnutí financí na samotné očkování. Protože se jedná o mimořádnou událost, jednomyslně jsme se v krajské radě shodli na vyhovění této žádosti o individuální dotaci,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Finanční prostředky od kraje město využije na očkování 302 žáků základních a mateřských škol. Jedná se očkování, které zdravotní pojišťovny nehradí. Očkování se skládá ze dvou dávek v intervalu 6-12 měsíců mezi dávkami. První z nich je považována za základní, druhá pak za posilující. Město by mělo očkování zahájit v průběhu měsíce října.

Žloutenka typu A nebo také virová hepatitida typu A je akutní zánětlivé onemocnění jater způsobené virem HAV. Vyskytuje se zejména v místech s nízkým hygienickým standardem. Onemocnění napadá osoby každého věku vyjma těch, které již onemocnění prodělaly nebo proti němu byly očkovány. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru