Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Osmačtyřicetiletá žena z Chebska, pětapadesátiletý muž z Karlovarska a čtyřiašedesátiletý muž ze Sokolovska. Všichni tři v posledních týdnech nebo měsících zareagovali na reklamu na sociálních sítích, která se týkala výhodného investování do kryptoměny. Všichni tři nakonec své finanční prostředky „investovali“ a nakonec přišli celkově o více než dva miliony korun.

"Osmačtyřicetiletá žena byla kontaktována zástupcem jí neznámé společnosti, který jí nakonec přesvědčil ke vstupnímu vkladu. Poté byla přesvědčena, aby investovala do kryptoměn další peníze, která si navíc napůjčovala v bance. Žena tak v domnění, že finanční prostředky investuje do kryptoměn a budou zhodnoceny, posílala peníze dle instrukcí do internetové peněženky, kde byly převedeny do kryptoměn. Nakonec peníze zhodnoceny nebyly a nebyly jí ani vráceny, přišla tak o zhruba milion korun," popsal první případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Pětapadesátiletý muž z Karlovarska také uvěřil výhodné investici do kryptoměny. Do svého mobilního telefonu si dle instrukcí nainstaloval aplikaci a následně odeslal část svých peněz do kryptopeněženky. Nakonec mu byla způsobena škoda přibližně 400 tisíc korun.

"Čtyřiašedesátiletý muž taktéž „investoval“ do kryptoměny. Jemu neznámé osoby, které s ním investici řešili, nakonec získali přístupové údaje do jeho internetového bankovnictví. Poté jeho jménem sjednali úvěr a peníze následně odeslali na bankovní účet do zahraničí. Muži tak byla způsobena škoda téměř 800 tisíc korun," pokračoval dále mluvčí.

V případě prokázání viny hrozí za uvedené podvodné jednání pachatelům trest odnětí svobody až na osm let.

"Důrazně varujeme před podobně výhodnými investicemi, zejména do kryptoměn. Podobného podvodného jednání evidují kriminalisté bohužel více," dodal na závěr Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru