Foto zdroj: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V Karlovarském kraji každoročně narůstá počet pacientů, kterým je diagnostikováno onkologické onemocnění. Nepříznivému trendu nepomáhá omezená dostupnost onkologické léčby v regionu, ani nedostatečná osvěta. Krajští radní proto na jednom ze svých posledních zasedání schválili individuální dotaci ve výši 100 000 korun spolku Maminy s rakovinou, který pomáhá pacientkám i jejich rodinám se se situací důstojně vypořádat.

„V karlovarské nemocnici sice došlo v létě letošního roku k otevření onkologické ambulance, ale plnohodnotné centrum nám zatím chybí. Do té doby se budeme snažit podporovat subjekty, které funkci centra částečně suplují, stejně jako spolek Maminy s rakovinou. Svoji pobočku otevřel v roce 2023 v Aši, kde poskytuje své služby asi 50 onkologickým pacientkám z celého Karlovarského kraje. Pacientkám nabízí psycho-sociální poradenství a pomocí edukačních programů šíří osvětu o léčbě a zdravém životním stylu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.   

Finanční prostředky spolek použije na uhrazení personálních nákladů pracovníků, kteří se věnují pacientkám a rodinným příslušníkům individuálně dle jejich potřeb. Pomohou také při spolufinancování rodinného rekondičního pobytu ve Žluticích a využijí se na nákup anatomických modelů pro rozšíření preventivních programů. Spolek navíc oslovily lázeňské domy, které s ním chtějí spolupracovat a poskytovat následnou péči onkologickým pacientkám v remisi.

Spolek Maminy s rakovinou je první pacientskou organizací svého druhu v České republice. Pomáhá onkologicky nemocným maminkám se všemi druhy nádorového onemocnění i jejich nejbližším. Nabízené služby jsou pro členy bezplatné a nově se činnost rozšiřuje o komplexní onkologickou osvětu a zdravý životní styl. V Karlovarském kraji spolek plánuje osvětové a preventivní programy zahájit v roce 2025.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru