Foto: MP Karlovy Vary
Karlovy Vary

Mariánské Lázně - Minulý týden ve čtvrtek proběhlo v Mariánských Lázních pracovní setkání vedoucích všech městských a obecních policií z celého Karlovarského kraje. Tato forma spolupráce trvá již deset a je pro všechny zúčastněné velmi cenným přínosem. 

Při společném setkání došlo opět na výměnu zkušeností, koordinaci činností a samozřejmě také řešení aktuálních témat, která trápí nejen větší města, ale i menší obce v regionu. Cílem je hledat a najít optimální řešení s ohledem na specifika našeho regionu. Diskuze tak směřovala k problematice, kterou řeší strážníci v ulicích města nejčastěji, jako je například doprava, také problematika bezdomovectví a na programu nechyběly ani další body týkající se personálních otázek, legislativních změn, spolupráce s dalšími složkami, nových technologií, společných výcviků, výpomoci při velkých kulturních akcí, zkušeností s vozovým parkem nebo třeba rozšíření zbrojní výbavy městských policií.

Jednání se zúčastnil také zástupce Ministerstva vnitra ČR, Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje a také Ivo Chauer z oddělení pro obecní policie, zbraní a dopravního inženýrství MV ČR. Ten seznámil účastníky pracovního setkání s aktuálním stavem navrhovaných legislativních změn a důležitými právními stanovisky, které se týkají práce strážníků. 

Tato setkání jsou tak efektivním nástrojem, jak prosadit na celostátní úrovni zájmy městských policií v regionu, ale poskytují také prostor pro sdílení aktuálních témat napříč republikou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru