Muž měl požár úmyslně založit s vědomím, že v bytě se nachází muž, téměř neschopný pohybu, který požár nepřežil. Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj – Kriminalisté obvinili sedmapadesátiletého muže z Mariánských Lázní ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy a přečinu poškození cizí věci. Muži hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let. 

K požáru došlo v pondělí 16. října 2023 ve večerních hodinách, kdy začal hořet dům v Mariánských Lázních, ve kterém se nacházelo několik osob. Na místě zasahovalo jedenáct jednotek hasičů z Karlovarského a Plzeňského kraje. Při zásahu byla bohužel nalezena jedna osoba bez známek života. Psali jsme ZDE.

"Kriminalisté zjistili, že požár byl úmyslně založen v místě jediné únikové trasy, přičemž byt, kde se nacházel tehdy osmapadesátiletý muž, byl plný hořlavých materiálů, jako oblečení a papíry, které byly polité benzínem. Vyšetřování probíhalo ve spolupráci s vyšetřovateli požárů a byl využit i speciálně vycvičený služební pes na detekci akcelerantů hoření," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Kriminalisté následně zahájili trestní stíhání obviněného muže, který měl požár úmyslně založit s vědomím, že v bytě se nachází muž, téměř neschopný pohybu, který požár nepřežil.

Pokud bude obviněnému muži prokázána vina, hrozí mu až dvacet let odnětí svobody.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru