Ústecký a Karlovarský kraj – Přinášíme vám výběr těch nejzajímavějších akcí, které se budou o posledním prázdninovém víkendu konat. Můžete navštívit různé historické nebo sportovní akce.

Možností, jak se rozloučit s prázdninami je mnoho. Víte také o nějaké další zajímavé akci? Pořádáte něco zajímavého? Chcete se podělit s ostatními a pozvat je? Dejte nám včas vědět, akci zařadíme do našeho každotýdenního přehledu. Pište na mailovou adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

DOČESNÁ 2018

31. 8. 2018 - 1. 9. 2018, Žatec

  • Největší oslava chmele v Evropské unii, žatecká Dočesná, bude mít o víkendu už svůj 61. oficiální ročník. Organizátoři městské slavnosti, na niž se neplatí žádné vstupné, připravili na pěti scénách tradičně bohatý kulturní program, v němž by si každý návštěvník měl najít to, co jej zajímá.
  • Kompletní program přinášíme zde
  • Vstupné: zdarma

AKVA FEST – 1. ROČNÍK

1. 9. 2018 od 13:00 hod., Meandr Ohře, 360 01 Karlovy Vary

  • Představujeme vám originální koncept nového festivalu pořádaného v Karlových Varech. Idea kulturního festivalu vychází z myšlenky, obsáhnout širší spektrum kulturně společenských aktivit obyvatel. Naším cílem je vybudovat v průběhu let festival s mezinárodní účastí. Programová náplň zahrnuje prezentaci a popularizaci uměleckých žánrů jako jsou nový cirkus, tanec, hudba, či pouliční, pohybové a improvizační divadlo či o sportovní a art zóny. Jsme přesvědčeni, že fenomén pouličního umění je určujícím prvkem kulturní identity obyvatel a tím i vývojem společnosti jako celku. Akva fest tak má za cíl pomoci oživit veřejný prostor a motivovat jeho obyvatele k aktivnímu přístupu v místech, ve kterých společně žijeme.
  • Vstupné: dobrovolné

CITY TRIATHLON 2018

31. 8. - 2. 9. 2018 od 13:00hod., Koupaliště Rolava a Divadelní nám., 360 01 Karlovy Vary

  • Každoroční největší triatlonová událost v České republice. Závody pro děti, pro dospělé "hobby" závodníky, ale i největší profesionální hvězdy olympijského triatlonu.
  • Přijďte fandit 31. 8. – 2. 9. na koupaliště Rolava a do lázeňského centra. Karlovy Vary jsou srdeční záležitostí řady českých i evropských triatlonových špiček, které se na velmi obtížné, ale spravedlivé tratě pravidelně do největších českých lázní vracejí.

NETOPÝŘÍ NOC U DOLU JERONÝM

31. 8. 2018 od 20:00 hod., 357 47 Krásno

  • Přijďte si prohlédnout tyto tajemné noční tvory zblízka! Večerní odchyt netopýrů u jedné z nejvýznamnějších netopýřích lokalit v západních Čechách. Akci je možné spojit s odpolední prohlídkou podzemí zpřístupněného středověkého dolu Jeroným. Součástí programu bude přednáška o životě netopýrů.Průvodce: Mgr. Přemysl Tájek (AOPK ČR, RP Správa CHKO Slavkovský les). Doprava tam a zpět: Lokalita snadno dostupná vlastním autem (50.1019961 N, 12.7119536 E), v místě možnost parkování.
  • Doporučujeme teplé oblečení a pevnou obuv.

LOUČENÍ S PRÁZDNINAMI 2018

31. 8. 2018 od 14:00 hod., Zámecký park u knihovny, Zámecký park 224, 363 01 Ostrov

  • Přijďte se rozloučit s prázdninami ve stylu divokého západu, bude zde bohatý program. Zveme všechny kovboje, kovbojky, indiánky a indiány. Těšit se můžete na spoustu soutěží, malování na obličej, kouzelnické představení, ukázku práce psovodů, divadelní představení pro děti, skákací hrad a spoustu dalšího.
  • Vstupné: zdarma

RYTÍŘSKÉ SLAVNOSTI V PODHRADÍ U AŠE

1. 9. 2018 od 11:00 hod., Obec Podhradí 55, 352 01 Aš

  • Zveme všechny na rytířské slavnosti, bude zde bohatý doprovodný program, včetně dobových her pro děti a retro diskotéky.
  • Vstupné: neuvedeno

VYHNÁNÍ FRANCOUZŮ Z ÚSTÍ NAD LABEM V ROCE 1813

31. 8. 2018 od 11:00 hod., Kostelní náměstí u OC Forum, 400 01 Ústí nad Labem

  • Statutární město Ústí nad Labem, Spolek vojenské historie Ústí nad Labem, Historický spolek města Bíliny a Agentura MaJa - Marie Kučerová srdečně zvou na jedinečnou akci s názvem Vyhnání Francouzů z Ústí nad Labem v roce 1813. Akce se koná v rámci oslav 205. výročí bitev u Chlumce, Přestanova a Varvažova. Můžete se těšit na příchod historických vojsk ze Střekova a jejich průchod městem až do Muzea města Ústí nad Labem.
  • Na Kostelním náměstí před OC Forum pak bude postaveno vojenské ležení, vystoupí vojenská dechovka a proběhne samotná bitevní ukázka s francouzskými a rakouskými vojsky. Celý den zakončí dělostřelecké salvy od Větruše.
  • bitva začne cca ve 14.30 hodin

Czech Truck Prix 2018

31. 8. 2018 - 2. 9. 2018, AUTODROM MOST a.s.

  • Evropský šampionát okruhových tahačů pokračuje v Mostě závodním víkendem Czech Truck Prix. Už v pátek 31. srpna se fanoušci mohou těšit na spanilou jízdu šestitunových speciálů ulicemi města a následný doprovodný program na centrálním 1. náměstí. Chybět nebude autogramiáda jezdců.
  • Vstupné: jednodenní (sobota nebo neděle) 490 Kč

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru