Vítr na Karlovarsku dál ničí domy a láme stromy jako třísky. Některé vlaky nejedou
Foto: HZS Karlovarského kraje
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Od půlnoci z pátku na sobotu do osmé hodiny ranní hasiči v kraji zasahovali u dalších 32 událostí v souvislosti s větrem. Znovu se jednalo o odstraňování spadlých stromů či o zajišťování poškozených střešních krytin.

Velkou část střechy odnesl vítr například na bývalé školní budově v Královském Poříčí, kde hasiči ještě v noci zajistili provizorní zakrytí střechy. V Aši pak zajistili náhradní zdroj elektřiny pro zdravotnický přístroj, u Chlumu Svaté Maří zasahovali hasiči u dopravní nehody jednoho osobního auta, které najelo na spadlý strom přes vozovku.

Z důvodu silného větru a možných následků Správa železnic zastavila provoz na dalších dvou tratích v západních Čechách: Domažlice - Česká Kubice a Karlovy Vary - Bečov nad Teplou. Od pátečního večera je provoz přerušený také na koridoru mezi Plzní a Chebem.

Meteorologové večer rozhodli o vydání výstrahy se zvýšeným stupněm nebezpečí. Nárazy velmi silného větru mohou mít až 90 kilometrů v hodině. Výstraha platí do sobotní 01:00.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru