V KV Areně vznikne centrum pomoci uprchlíkům z Ukrajiny
V KV Areně vznikne centrum pomoci uprchlíkům z Ukrajiny. Foto zdroj: Magistrát města Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Město Karlovy Vary poskytne část KV Areny pro potřeby zřízení krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině. Zřízení centra bylo v pondělí předmětem jednání Zastupitelstva Karlovarského kraje.

Město dá kraji k dispozici prostory, kde fungovalo očkovací centrum, jehož činnost byla v pondělí 28. února v 18 hodin ukončena. „Jsme v intenzivním jednání zejména se zástupci Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a řešíme detaily rozmístění potřebné infrastruktury a vybavení v areálu naší multifunkční arény. Předpokladem je, že centrum bude fungovat jako kontaktní a asistenční místo pro uprchlické rodiny z Ukrajiny, které dorazí do Karlových Varů,“ upřesňuje primátorka města Karlovy Vary Andrea Pfeffer Ferklová.

Hlavní zázemí bude na místě stávajícího očkovacího centra, tedy v bezbariérových prostorách v zázemí sportovní haly, které je přístupné od silnice na Západní ulici. Komplexní odbavení uprchlických rodin budou zajišťovat zejména složky Policie ČR a celní správy. Půjde zejména o registraci, lustraci, případně identifikaci osob bez dokladů. Na kontaktním místě bude s klienty řešeno rovněž zdravotní pojištění a ubytování.

„Pro potřeby kontaktního místa bude vyčleněna i část venkovních prostor areálu KV Areny. U technického vjezdu do multifunkční haly, v místě parkoviště pro autobusy, plánuje Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje nainstalovat čtyři rozměrné nafukovací stany jako rezervní kapacitu pro možné další využití. Jedná se o dočasné řešení, prozatím jsme domluveni na poskytnutí našich prostor do konce května,“ dodává 1. náměstek primátorky Tomáš Trtek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru