Plyšový superhrdina Nehoďáček má ulehčit dětem situaci při dopravní nehodě
Foto zdroj: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - I v Karlovarském kraji jsou policejní vozy vyjíždějící k dopravním nehodám vybaveny novými maskoty plyšových Nehoďáčků. Hračky superhrdiny poskytl pro děti Tým silniční bezpečnosti v rámci dlouhodobého projektu Markétina dopravní výchova.

Tyto hračky mají sloužit k tomu, aby alespoň trochu odpoutaly pozornost nejmenších účastníků nehod od nepříjemných zážitků a pomohly jim překonat stres a policistům zase usnadnit navázání kontaktu s nimi. Nehoďáček je ústřední postava ilustrované verze projektu Markétina dopravní výchova a je pro děti ideálním vzorem co se týče pravidel silničního provozu.

"První plyšové Nehoďáčky předali chebští dopravní policisté v Mariánských Lázních dvěma holčičkám. Ty jely se svojí matkou v osobním vozidle, se kterým narazily do zábradlí mostu. Naštěstí se nehoda obešla bez zranění. Snad dívenkám plyšový superhrdina alespoň malinko vykouzlil úsměv ve tváři a pomohl jí situaci lépe zvládnout," uvádí mluvčí policistů Zuzana Týřová.

O projektu Markétina dopravní výchova, který je financován z fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů, se může veřejnost dozvědět více na webových stránkách www.policie.cz, dále na www.dopravnivychova.cz a testy.dopravnivychova.cz, a rovněž prostřednictvím kontaktních i online setkání policejních preventistů ve školách.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru