V Karlových Varech můžete až do srpna navštívit výstavu mapující historii Mezinárodního filmového festivalu
Foto zdroj: FB Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - „Play it Again! – Studio Najbrt“, tak zní název výstavy, která představuje 28 let trvající spolupráci s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary. Výběr z mnoha podob jednotlivých ročníků bude prezentován především plakáty, tiskovinami, ale i mnoha dalšími předměty, které každoročně pro festival vznikají.

​Studio Najbrt je přední české grafické studio, které již od roku 1994 vytváří identity, knihy, plakáty, výstavy, webové stránky a aplikace pro české i mezinárodní klienty. Dlouhodobě spolupracuje nejen s MFF Karlovy Vary, ale i se skupinou Ambiente, městy Praha, Ostrava a mnoha dalšími. Do povědomí i laické veřejnosti pronikla originální vykřičníková loga Ostravy, stejně jako loga Národní galerie v Praze či Masarykovy univerzity v Brně.

Grafický design studia charakterizuje profesionální, výrazný a často hravý přístup, který jim přinesl celou řadu českých i zahraničních ocenění (mnohokrát např. prestižní cena za Nejkrásnější knihu roku).

Výstava přiblíží tvorbu Aleše Najbrta, Zuzany Lednické, Marka Pistory, Jakuba Spurného a několika dalších designérů a s nimi spolupracujících fotografů, architektů a režisérů. „Kdo se dívá zpětně na karlovarské identity, může vidět střídání rukopisů a s nimi střídavé nahazování a zase shazování elegance i kličkování momentálně prosaditelných návrhů.“ (M. Nanoru) Na vizuální podobě festivalu totiž mohou spolupracovat všichni členové studia a každoroční interní soutěž může vyhrát pokaždé někdo jiný.

Výstavu je možné zhlédnout nejen v době konání Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, ale i po jeho skončení, a to až do 28. 8. 2022 v Galerii umění Karlovy Vary.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru