Hluční oslavenci, opilec útočící na stojící auto a vchodové dveře. Strážníci z Ostrova měli rušnou službu
Foto zdroj: FCB MP Ostrov
Karlovy Vary

Ostrov - Většina z nás slaví každoročně své jubileum. Někdo slaví s rodinou a přáteli, někdo jen s rodinou a někdo jen s přáteli, zatímco jiný neslaví vůbec. Strážníci sotva zasedli ke svačině, když zvuk žvýkání prvního sousta přerušil zvonící telefon tísňového linky. Ačkoli signál mezi volajícím a příjemcem hovoru urazil několik kilometrů, volající byl sotva sto metrů vzdálený policista z vedlejší služebny, který žádal o spolupráci při umravnění asi deseti osob, které se nacházely u 1. ZŠ. Strážníci rozladění přerušeným přísunem živin se vydali na místo oznámení.

Hlučnou partičku nepřístojně chovajících nalezli okamžitě, ačkoli osazenstvo se bránilo z nařčení, že by se nějak špatně chovalo. Tito chtěli sice vzbudit dojem, že jdou svorně z čaje o páté, leč z kymácení některých členů, bylo zjevné, že čaj byl nahrazen již v 17:05 něčím tvrdším. Oslavenkyně, která jako jedna z mála šla chůzí téměř jistou slíbila nápravu. Že se jedná o oslavenkyni nebylo tak těžké zjistit, neboť tato měla korunku na hlavě, kterou si zřejmě půjčila od své o 20 let mladší sestry. Strážníci a i přispěchavší policisté dali skupince ještě šanci a vrátili se na služebnu ohřát si podruhé párky a jiné dobroty. Sotva však párky podruhé vytáhli z horké lázně, zvonil telefon znovu.

Tentokrát rozhořčený obyvatel města na druhém konci drátu oznamoval útok několika členů pouličního gangu na svůj automobil, jakož i vstupní dveře do panelového domu. Oznamovatel sdělil, že jeden z členů gangu měl totiž potíže s chováním jeho odstaveného vozidla. I jal se prý mladík rozmlouvati s tímto provokativně stojícím vozidlem staršího data výroby, což se ovšem vůbec nelíbilo právě majiteli vozidla. Ten byl sice data výroby ještě staršího než byl jeho vůz, leč v poměru k průměrnému věku populace, ještě jinoch. Po napomenutí rváče, aby zanechal jeho prostředek k přemístění z bodu A do bodu B na pokoji, si to alkoholem posilněný jedinec nechtěl nechat líbit. Rozhodl se proto přemístit blíže k drzounovi, který jej káral z okna svého bytu.

A zatímco Romeovi byla překážkou výška Juliina balkónu, mladíkovi se do cesty jako překážka razantně postavily vchodové dveře, které pro změnu na agresora, poněkud blbě čuměly. To už bylo na mladíka příliš i rozhodl se vysvětlit vchodovým dveřím, kdo že je na této planetě pánem tvorstva, což dokázal. Dveře pěstní útok prohrály na plné čáře, aniž by útok oplatily, byť jedním úderem.

Poškozené dveře útočníka zřejmě naplnily pocitem vítězství a celá grupa se tak raději vydala na zrychlený taktický ústup, směr výčepní zařízení. Hlídka jak městské, tak i státní policie byla na místě v cuku letu, rozuměno v řádu vteřin, leč ani rychlý příjezd neznamenal úspěch v dopadení útočníků. Ti už byli dávno ti tam a tak nezbývalo, než si od svědků vzít podrobný popis útočníků. I méně bystrým by blikla kontrolka, že se zcela určitě jedná o skupinku již dobře známou. Strážníci (kteří přeci nejsou žádní tupci) si spočítali, že dvě a dvě jsou pět a vyrazili s 87,23% jistotou do nálevny nepříliš vzdálené, kde světe div se, útočníka potkali hned při vstupu. Ten vcházel strážníkům a policistům v ústrety s cigaretkou v puse a skleničkou dobrého moku neb se šel nadýchat čerstvého vzduchu. Chladný vzduch proťalo několik dobře mířených dotazů a zasahující hlídky hned věděly, že jsou dobře. Nemusel tak následovat zdlouhavý výslech s lampičkou namířenou na podezřelého a po chvíli útočník kapituloval. S hlavou sklopenou přijal verdikt tvrdý a neúprosný a hned na místě odlehčil své šrajtofli. Zda-li gang pokračoval ve slibně rozjeté oslavě, není strážníkům známo, co však vědí s jistotou, že proti tomuto gangu již zasahovat nemuseli….a pokud ty párky nikdo nevyhodil, vaří se na služebně dodnes.

Text: FCB Městská policie Ostrov

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru