Sražený vlk. Foto: FCB Drosera Bublava
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Už několik týdnů stovky lidí sledují příběh divokého vlka obecného, kterého na Karlovarsku ke konci září srazilo auto a zvíře utrpělo těžká zranění. Díky pomoci lidí ze Záchranné stanice handicapovaných živočichů Drosera Bublava a týmu veterinárního lékaře Lukáše Duchka z Vetcentra zvíře přežilo.

Vlk má za sebou velmi složitou léčbu. Měl zlomenou čelist, pohmožděné páteřní obratle, zlomenou levou kyčel a utrpěl náraz do lebky, který způsobil poruchu nervové soustavy. Ta měla za následek, že se zvíře nedokázalo postavit na nohy. PŘÍBĚH ZACHRÁNĚNÉHO VLKA SI MŮŽETE PŘEČÍST ZDE.

Stav vlka se postupně zlepšoval, šelma má za sebou několik operací.

Po propuštění z veterinární kliniky odjelo zvíře do Záchranné stanice pro živočichy Vlašim, kde mu zajišťují stálou péči. O tom, jak se vlkovi daří, se můžete podívat na tomto videu.

Ve stanici Drosera Bublava se začalo stavět. "Začaly práce na rehabilitačním výbehu pro Bublu. Vlastně nejen pro něj, ale i pro jiné velké šelmy. Výběh o velikosti cca 2000 m2. A další zpráva pro všechny, kteří pochybovali o tom, že je Bubla vlk. Jsou tu výsledky genetických testů. A ano Bubla je VLK a patří do Středoevropské nížinné populace," informuje Záchranná stanice Drosera Bublaba na svém facebookovém profilu.

FOTO

3110vlk1

3110vlk2

3110vlk3

Foto: FCB Drosera Bublava

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru