Dvojice mužů kradla naftu ve velkém. Zloději se zaměřovali hlavně na stavební stroje
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání dvou mužů ve věku 29 a 31 let, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a poškození cizí věci.

Dvojice mužů měla společně od poloviny srpna do října letošního roku krást motorovou naftu ze zaparkovaných či odstavených pracovních strojů. Společně takto jednali v šesti případech. V dalších dvou případech kradl naftu devětadvacetiletý muž sám. Naftu odcizili v několika obcích i městech na Sokolovsku, ale ve dvou případech také na Plzeňsku," uvedl ke kráděžím policejní mluvčí Jakub KOpřiva.

V polovině srpna se společně vydali k dolovému území na Sokolovsku, poškodili víčko nádrže a z rypadla odčerpali zhruba 300 litrů motorové nafty. O několik dní později měli takto motorovou naftu krást na Plzeňsku. V jednom případě z nákladního automobilu a ve druhém případě z traktoru.

Devětadvacetiletý muž sám odcizil naftu ve dvou případech na Sokolovsku. V Kynšperku nad Ohří vnikl na pozemek a naftu odčerpal z několika zaparkovaných pracovních strojů.

Společně dvojice naposledy kradla v polovině září, kdy se vydala do areálu společnosti poblíž Chodova a z pracovního stroje odcizili, podle policie, zhruba 300 litrů nafty.

"Během několika týdnů tak dvojice společně odcizila pohonné hmoty v hodnotě zhruba 70 tisíc korun. Poškozením víček nádrže způsobili muži škodu ve výši přibližně 20 tisíc korun. Devětadvacetiletý muž sám svým jednáním způsobil škodu zhruba 12 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí oběma mužům trest odnětí svobody až na dva roky," dodal na závěr mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru