Tradiční bohoslužba za zemřelé policisty se uskutečnila už podeváté
Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V pořadí již devátá bohoslužba za bezpečí, zemřelé policisty a členy integrovaného záchranného systému se uskutečnila 14. července 2023 v Ostrově. Akce byla tradičně zahájena před budovou místního obvodního oddělení pietním aktem u pomníčku nstržm. Martina Duchoně, který položil život ve výkonu policejní služby, a to dne 6. listopadu 1997. Tehdy společně s kolegou pronásledovali v Ostrově ujíždějící vozidlo. Následně mělo dojít ke střelbě a jedna ze střel zasáhla nstržm. Martina Duchoně, který svým zraněním bohužel na operačním sále podlehl a stal se tak 55. padlým policistou od roku 1990.

Bohoslužby se zúčastnili policisté z obvodních oddělení ale také za Policejní prezidium České republiky byl přítomen náměstek policejního prezidenta pro službu kriminální policie a vyšetřování brig. gen. Mgr. Tomáš Kubík, za Krajské ředitelství policie Karlovarského kraje náměstek ředitele kraj. řed. pro SKPV plk. JUDr. Josef Rada a za Nadaci policistů a hasičů – vzájemná pomoc v tísni se zúčastnil nový ředitel nadace Bc. Vlastimil Kašpar mjr. v. v. - http://www.nadacepah.cz/.

Vlastní bohoslužba se konala v kostele sv. Michaela Archanděla a Panny Marie Věrné, kterou mimo jiné celebroval i kaplan Policie ČR plk. ThDr. Jiří Laňka.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru