Hejtman jednal s vedením kynšperské věznice o větším zapojení odsouzených do pracovního procesu
Věznice Kynšperk nad Ohří. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Kynšperk nad Ohří- V rámci jednání projednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek spolu s ředitelem Petrem Popelářem zejména možnosti širšího zapojení odsouzených do pracovního procesu.

Dnes jsou k dispozici pracovní místa, ať uvnitř věznice nebo v regionu u zaměstnavatelů, pro přibližně 220 odsouzených. V ideálním případě by se měl stav pohybovat někde mezi 400-500 pracovními místy. Zaměstnávání odsouzených sebou nese pro firmy řadu benefitů, o kterých mnoho z nich nemusí vědět. Ať už jde o nulový nájem výrobních prostor ve věznici nebo mzdové úlevy včetně různých náhrad.

Účastníci jednání se proto domluvili, že osloví vytipované společnosti, které využívají profesí slučitelných s režimem odsouzených, propojí se s nimi a prodiskutují možnosti zaměstnávání odsouzených. „Nejenže je taková spolupráce výhodná pro obě strany, ale využívá také lidského potenciálu v nápravném zařízení, kde je řada lidí ochotných pracovat, ale nemají k tomu příležitost. V neposlední řadě vyšší zaměstnanost zlepšuje sociální klima ve věznici a eliminuje tak negativní jevy chování odsouzených,“ doplnil hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru