Kraj trápí nedostatek učitelů. Čtyřem novým poskytne náborový příspěvek
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Vedení Karlovarského kraje si je vědomo problému s nedostatkem kvalifikovaných učitelů na základních a středních školách v regionu a situaci se snaží řešit. Od roku 2020 vyplácí nově nastupujícím pedagogům náborové motivační příspěvky ve výši 200 000 korun. V letošním roce na ně dosáhnou čtyři kantoři, rozhodli o tom krajští radní během svého zasedání.

„Pro nové učitele každoročně vyčleňujeme z rozpočtu čtyři miliony korun, které uspokojí až dvacet žádostí. Letos byly odboru školství doručeny čtyři požadavky ze tří příspěvkových organizací kraje. Konkrétně se jedná o dva učitele Střední průmyslové školy v Ostrově a po jednom z Gymnázia Aš a Střední zdravotnické školy a vyšší odborné školy zdravotnické Karlovy Vary. Ve všech případech má již škola osloveného konkrétního uchazeče, který nastoupí začátkem školního roku,“ uvedl radní pro oblast školství, mládeže a tělovýchovy Jindřich Čermák.

Náborový příspěvek může být přiznán učiteli, jenž splňuje příslušnou odbornou kvalifikaci. Výjimku mají učitelé odborných předmětů a praktického vyučování bez potřebné kvalifikace, kteří se však zavážou k doplnění vzdělání. Současně musí platit, že zájemce o příspěvek setrvá v pracovním poměru po dobu 3 let a v novém působišti bude zaměstnán minimálně na 0,75 pracovního úvazku. Splněna musí být také podmínka, že v předchozích dvou letech nevykonával pedagogickou praxi v žádném regionálním vzdělávacím zařízení.

Pravidla pro poskytování náborových příspěvků jsou zveřejněna na webu kraje.
.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru