CHYSTÁ SE: Blíží se Den národnostních menšin, přijďte poznat svoje sousedy a ochutnat jejich speciality
Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Sokolov - Barevný, voňavý a plný pozitivní energie – tak přesně těmito slovy by se dal popsat Den národnostních menšin, který každoročně pořádá Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelstva Karlovarského kraje. Letos se akce uskuteční v sobotu 16. září na Starém náměstí v Sokolově v rámci Hornického dne. Těšit se můžete na bohatý program plný hudby a tance a společně s námi nahlédnete i pod pokličku tradiční kuchyně našich sousedů.

„Ve Výboru pro národnostní menšiny Zastupitelstva Karlovarského kraje se snažíme bořit předsudky a bariéry mezi jednotlivými národy a národnostmi, které žijí na území našeho regionu. Jednou z akcí, jež k tomu má jednoznačně přispět, je i pravidelně pořádaný Den národnostních menšin. Ten se každoročně těší velkému zájmu návštěvníků a já věřím, že letos tomu nebude jinak. Tak si přijďte společně s námi užít den plný nevšedních zážitků, v rámci něhož se blíže seznámíte se zvyklostmi a kulturou našich sousedů a ochutnáte i něco dobrého z jejich kuchyně. Už nyní se těším na setkání s vámi,“ uvedla předsedkyně výboru a uvolněná zastupitelka pro oblast lázeňství, cestovního ruchu a kreativních průmyslů Markéta Monsportová.

Program v pořadí již 15. ročníku Dne národnostních menšin začne v 11:30 hodin ihned po slavnostním průvodu. Možná, že sami budete překvapeni, kolik národnostních menšin žije u nás v kraji. Na akci vystoupí nejpočetněji zastoupená maďarská, rumunská, vietnamská, mongolská, ukrajinská, ruská, srbská, německá, slovenská anebo například romská menšina. Chuťové pohárky pak jistě potěší prezentace jejich gastronomie. Na výběr bude z celé řady pokrmů nejrůznějších barev a vůní.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru