Mladíci se zaměřili na auta. Mladší z nich skončil ve vazbě
Ilustrační foto
Karlovy Vary

Chebsko - Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiadvacetiletého a čtyřiadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Třiadvacetiletého muže dále obvinili z přečinů porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci.

"Obvinění muži měli společně na začátku června letošního roku navštívit jednu z menších obcí na Chebsku. Tam si měli všimnout zaparkovaného a nezajištěného osobního automobilu značky Škoda, který odcizili. Ve vozidle se navíc nacházel kanystr s naftou, svazek klíčů nebo pracovní přilby. S vozidlem měli následně přejet do Spolkové republiky Německo, kde byli vypátráni německými policisty," uvedl policejní mluvčí Jan Bílek.

O dva týdny později měl mladší muž v Chebu vstoupit na pozemek rodinného domu. Následně přišel k zaparkovanému vozidlu značky Suzuki, se kterým odjel. Ve vozidle se nacházela také peněženka s osobními doklady a platební kartou. S vozidlem měl přejet do jiné ulice, kde ho odstavil. Odcizenou platební kartu si měl následně opatřit starší čtyřiadvacetiletý muž, který se pokusil o jeden výběr finanční hotovosti v bankomatu.

"Posledních krádeží se měl dopustit třiadvacetiletý muž v neděli 10. září letošního roku. Nejdříve měl kolem čtvrté hodiny ranní v Chebu vniknout do neuzamčeného vozidla značky Mercedes-Benz, ze kterého odcizil mobilní telefon, bezdrátová sluchátka nebo hodinky. O několik málo minut později vniknul do jednoho z restauračních zařízení. To prohledal a odcizil z něj finanční hotovost či deset lahví alkoholu. V posledním případě se obviněný muž vydal v odpoledních hodinách do Aše. Tam odcizil osobní automobil značky Škoda, se kterým odjel do jedné obce na Chebsku," popsal případ mluvčí.

Policisté se případy usilovně zabývali a třiadvacetiletého muže se jim podařilo krátce po poslední krádeži zadržet. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného třiadvacetiletého muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny oběma mužům hrozí trest odnětí svobody až na tři roky, neboť byli za krádeže v minulosti pravomocně odsouzeni.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru