Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Karlovarský kraj hostí Evropský lázeňský a balneologický kongres. A právě v rámci této akce byl vytvořen rekord ve společném ochutnání lázeňského pramene. Ke snaze o stanovení českého rekordu se připojili nejen účastníci kongresu ale i místní obyvatelé. 

„Myšlenka o vytvoření nového českého rekordu se přímo nabízela, protože kongres se zabývá tématy lázeňství a balneologie. Znamená to, že se tu nyní koncentruje mnoho lidí z oblasti lázeňství. Oslovili jsme je proto s tím, že bychom rádi vytvořili rekord ve společném pití léčebného pramene na jednom místě, ve stejný čas,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.          

Vytvoření nového českého rekordu se konalo v rámci doprovodného programu kongresu. Na Tržní kolonádě u pramene Karla IV. v Karlových Varech, kde byl stanoven nový český rekord, byl přítomen také komisař agentury Dobrý den, který na stanovení rekordu dohlížel. Výsledkem je zapsání do České knihy rekordů, kdy 137 účastníků v jeden okamžik ochutnalo termální pramen.      

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru