Karlovy Vary. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Na základě dat Českého statistického úřadu si ho jako dovolenkovou destinaci v první polovině roku 2023 zvolilo 613 000 návštěvníků. Letošní nárůst turistů překonal i rekordní rok 2019 a jedná se o historicky nejlepší výsledek.

„Náš region nabízí turistům spoustu atraktivních zážitků, ať už je to krásná příroda, nebo lázeňské a wellness pobyty. Krajina Krušných hor je pro řadu tuzemských obyvatel stále nepoznaným místem, což je obrovská škoda, protože nabízí spoustu míst k objevování, které si můžete užít naplno bez davů turistů,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje s gescí v oblasti lázeňství, cestovního ruchu a UNESCO Vojtěch Franta, s tím, že ve srovnání s rokem 2022 se návštěvnost regionu zvýšila o 21,4 %, což je nejvíce v celé České republice.

Současně se změnil poměr českých a zahraničních turistů, kteří do Karlovarského kraje zavítali. „Z důvodu pandemie a následného válečného konfliktu na Ukrajině byly uzavřené hranice, tudíž se proměnila i tradiční zahraniční klientela. V kampani jsme se tak více zaměřili na domácí turisty a jak ukazují data, podařilo se nám navázat, ba i překonat vynikající čísla z předkovidové doby,“ dodal náměstek Vojtěch Franta.

Ke zvýšení návštěvnosti regionu přispěl také úspěšný zápis lázeňského trojúhelníku – Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně – na Seznam světového dědictví UNESCO v roce 2021. Spolu s lázeňskými městy se na seznamu nachází také Hornický region Erzgebirge/Krušnohoří. V rámci přeshraniční spolupráce s německým Saskem se v současné době intenzivně pracuje na přípravě projektu Stříbrná stezka/Silberstrasse.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru