Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Během uplynulého Týdne knihoven byla udělena ocenění nejlepším dobrovolným knihovníkům a nejlepší profesionální knihovně za rok 2023. Akce se konala pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje Petra Kulhánka v Krajské knihovně Karlovy Vary v rámci 6. setkání knihovníků z celého regionu. Z vítězství se mohou radovat v Dalovicích, Drmoulu, Vysoké Peci a Krajkové.

Odborná porota, v níž zasedla mimo jiné i krajská radní pro oblast kultury a památkové péče Olga Haláková, hodnotila celkovou práci profesionálních knihoven. Vítězem ankety a nejlepší profesionální knihovnou za rok 2023 se stala Obecní knihovna Dalovice vedená Monikou Slevinskou. Ocenění za poskytování vynikajících knihovnických a informačních služeb pro veřejnost pak obdržely Městská knihovna v Novém Sedle a Městská knihovna Mariánské Lázně.

„Cenu udělujeme jako vyjádření uznání za zásluhy o kvalitativní rozvoj veřejných knihovnických a informačních služeb a o celkový rozvoj kulturního života obcí. Mezi sledovaná kritéria patří velmi dobrá činnost knihovny, aktivita při modernizaci a automatizaci knihovny, úspěšná kulturně výchovná činnost, komunitní činnost a mnoho dalších,“ uvedl ředitel krajské knihovny

Vratislav Emler.

V rámci kategorie „Nejlepší dobrovolný knihovník Karlovarského kraje pro rok 2023“ byl na návrh metodiků krajské knihovny, pověřených knihoven Cheb a Sokolov a na základě schválení odbornou komisí vybrán z každého okresu jeden vítěz. Mezi oceněnými jsou Jindřiška Kůtová z Obecní knihovny Drmoul, Michaela Severová z Obecní knihovny Vysoká Pec a Helena Šístková z Místní knihovny Krajková. Při letošním slavnostním knihovnickém setkání bylo rovněž uděleno ocenění „Za celoživotní přínos rozvoji knihovnictví v Karlovarském kraji“, a to Petru Kreuzovi, dlouholetému bývalému knihovníkovi ve Helké Hleďsebi.

Tradice oceňování knihoven a jejich pracovníků byla v Karlovarském kraji zahájena v roce 2012. Anketa má upozornit na záslužnou činnost knihoven nejen ve městech, ale v i těch nejmenších obcích našeho regionu. Ocenění se uděluje jednou za dva roky a pravidelně se koná pod záštitou hejtmana Karlovarského kraje.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru