Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary - 16. a 17. října – to jsou dva termíny, kdy startuje příjem žádostí o podporu hned z několika dotačních titulů v oblasti kultury pro příští rok. Konkrétně půjde o program na podporu kulturních aktivit, program na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí, program na podporu památek zapsaných na Seznam světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO a v neposlední řadě o program na podporu vzdělávání dětí a mládeže v kultuře.


Zájemci mohou v rámci vyhlášených dotačních titulů žádat o dotace na rok 2024 na pořádání kulturních akcí, na obnovu chátrajících památek, na zkvalitnění infrastruktury související s památkami UNESCO a podpořeny budou také kulturní a edukační programy pro žáky mateřských, základních a středních škol. „Okruh žadatelů je opravdu široký, od fyzických osob, podnikatelů až po obce a příspěvkové organizace. Například na kulturní akci lze získat dotaci až 300 tisíc korun, na obnovu památky až 1 milion korun, na projekt související s památkou UNESCO až 2 miliony korun a na kulturní program pro děti až 500 tisíc korun. Vítanou novinkou je také to, že programy jsou vyhlášeny již nyní. Žadatelé například z řad organizátorů kulturních akcí tak budou už počátkem nového roku vědět, zda mohou počítat s podporou kraje či nikoliv. To jim následně výrazně pomůže při plánovaní akce,“ uvedla radní pro oblast kultury a památkové péče Oľga Haláková.

Veškeré potřebné informace o jednotlivých dotačních titulech jsou uvedeny na webu Karlovarského kraje v záložce „Dotace“. Kraj také chystá seminář k programu na obnovu a využití kulturních památek, památkově hodnotných objektů a movitých věcí. Akce se uskuteční v pondělí 9. října 2023 od 15:00 hodin v zastupitelském sále na Krajském úřadě Karlovarského kraje, Závodní 353/88, 360 06 Karlovy Vary. Díky přítomnosti dotačních úředníků se zájemci budou moci zeptat na vše, co je ohledně programu zajímá, a dozví se i to, na co si dát při přípravě žádosti o dotace případně pozor.

 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru