Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Jen v superlativech se mluví o proběhlém Evropském lázeňském a balneologickém kongresu. Za přítomnosti více než 300 hostů z 29 zemí se letošní ročník stal historicky nejnavštěvovanější. Společně jej upořádali Karlovarský kraj, Svaz léčebných lázní České republiky, město Karlovy Vary, Institut lázeňství a balneologie, v.v.i. a Evropská lázeňská asociace (ESPA). Během slavnostního předávání cen ESPA Innovation Awards si jednu z vítězných sošek převzal také organizační tým pod vedením Lydie Stráské z odboru kanceláře hejtmana a vnějších vztahů za špičkovou organizaci kongresu.

„Přípravy tohoto mezinárodního odborného setkání byly náročné a trvaly několik měsíců. O to více jsme pyšní na to, jaký ohlas kongres vzbudil a kolik významných profesionálů napříč obory se v Karlovarském kraji sešlo. Organizačnímu týmu se podařilo sestavit opravdu kvalitní program, a to jak po stránce odborné, tak i neformální a každému členovi patří obrovské poděkování,“ uvedl hejtman Karlovarského kraj Petr Kulhánek.

Konference se zúčastnili zástupci české vlády, jmenovitě ministr pro místní rozvoj Ivan Bartoš, ministr zdravotnictví Vlastimil Válek a v neposlední řadě také ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák, kterému byla předána Karlovarská lázeňská deklarace na podporu léčebného lázeňství. Nechyběli zástupci předních evropských lázeňských institucí včetně prezidenta ESPA Thierry Dubois a představitelé Svazu léčebných lázní České republiky, prezident Eduard Bláha a viceprezident, který je současně také viceprezidentem Evropského svazu lázní, Martin Plachý. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru