Foto: Martin Polák
Karlovy Vary

Chodov - Vyšší podporu sportovním klubům a organizacím pracujících s dětmi a mládeží a drobné změny v pravidlech pro její přidělování připravuje Chodov. Návrh radních a Výboru pro volný čas musí ještě schválit zastupitelé.

Změna se týká především dotací pro jednotlivé dětské členy, kdy původní částky budou o 200 korun vyšší. Klub, který se pravidelně účastní soutěží, tak bude moci získat místo dosavadních 1 200 korun nově až 1 400 korun na hlavu, organizace bez pravidelných soutěží pak místo 500 korun rovných 700 korun.

Chodov dotace vyplácí podle pravidla, že klub může od města dostat maximálně dvojnásobek toho, co vybere na členském příspěvku. Nově navržené částky jsou však maximem.

Zatímco před několika lety vyplácela radnice na podporu organizacím a spolkům pracujících s dětmi milion, v posledních letech to je už 1,3 milionu korun.

Mezi příjemce městských dotací tradičně patří například TJ Spartak Chodov, TJ Batesta Chodov, ŠAK Chodov, BVC Chodov, karatisté, skauti či hasiči. Část peněz jde na údržbu areálů a provozní výdaje, část pak na samotnou práci s dětmi.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru