Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovarsko - Od ledna letošního roku měl pětatřicetiletý muž z Karvinska na různých internetových portálech a sociálních sítích nabízet zhotovení zastřešení zahradních bazénů, pergol a dalšího zahradního vybavení společně se službami v podobě montáže.

Na tyto nabídky zareagovalo, podle policistů, nejméně osm osob. Po prvotní komunikaci vždy prý došlo k potvrzení objednávky a následně k uhrazení zálohové faktury na bankovní účet, který pětatřicetiletý muž osobám uvedl. Po několika týdnech či měsících kontaktovaly osoby, které objednávku uzavřely, pětatřicetiletého muže s tím, kdy budou objednané práce vykonány či kdy jim bude zboží dodáno. Nejdříve se měl pětatřicetiletý muž vymyšlenými legendami vymlouvat a poté přestal komunikovat úplně. Ani v jednom případě nevrátil finanční prostředky, objednané zboží nedodal a práce neprovedl.

"Ve všech případech pětatřicetiletý muž jednal s tím, že osoby úmyslně uvedl v omyl, zamlčel podstatné skutečnosti o tom, že jednotlivé zakázky není schopný zrealizovat a zejména s cílem získat finanční prostředky ve svůj prospěch. Tímto svým jednáním způsobil škodu přibližně 320 tisíc korun," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání pětatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinu podvodu.

"Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž z důvodu toho, že by mohl trestnou činnost opakovat, vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na pět let," dodal na závěr mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru