Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - Hasiči uspořádali v Sokolově ve spolupráci se strážníky Městské policie další kondiční jízdy. Ty mají za cíl prověřit přístupnost ulic pro vozidla HZS, která je v případě mimořádných události klíčová pro rychlé a efektivní nasazení požárních jednotek. 

Podle mluvčího hasičů Martina Kasala je průjezdnost v ulicích pro záchranářskou techniku dlouhodobý problém. Především nesprávně parkující motoristé znemožňují dostat se rychle na místo události. A to i v případech, kdy rozhoduje doslova každá vteřina. „Apelujeme na všechny motoristy, aby za všech okolnosti zachovali minimální průjezd 3 metry na šířku a stejně tak nikdy neblokovali nástupní plochy, určené především pro bezpečné ustavení výškové techniky,“ dodává mluvčí Kasal.

Kondiční jízdy se v Sokolově konají každého čtvrt roku. Tentokrát hasiči a strážníci prověřili přístupnost nástupních ploch u věžových domů, zjišťovali také průjezdnost propojek na sídlištích Michal a Vítězná.

Výsledky podzimní kontroly potvrdily, že všechny tyto oblasti jsou plně přístupné a připravené pro možný zásah.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru