Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - V uplynulých dnech proběhla na dálnici D6 dopravně bezpečnostní akce, která se konala v součinnosti s Centrem služeb pro silniční dopravu Ministerstva dopravy. Akce byla prioritně zaměřena na měření emisí spalovacích motorů motorových vozidel v silničním provozu dle příslušné vyhlášky a v souladu s příslušnými směrnicemi.

Kromě toho policisté v rámci akce kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů, dodržování právních norem při přepravě osob a zboží, technický stav vozidel.

"Do čtyřhodinové dopravně bezpečnostní akce byla zapojena desítka policistů z dopravního inspektorátu. Policisté během akce zkontrolovali 20 osobních vozidel. U sedmi osobních automobilů bylo provedeno měření emisí výfukových plynů. U jednoho kontrolovaného vozidla bylo zjištěno překročení stanoveného limitu. V jedenácti případech byl u kontrolovaných osobních automobilů zjištěn nevyhovující technický stav, čtyřikrát policisté řešili nezajištěný náklad, ve dvou případech nepoužití bezpečnostního pásu a jednou řešili policisté nedodržení předjíždění nákladního automobilu," popsal kontrolní akci policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru