Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Patříte mezi milovníky přírody a rádi poznáváte regionální faunu a flóru? Pak si rozhodně nenechte ujít 11. Setkání přátel přírody Karlovarska. Jde o pásmo krátkých přírodovědných přednášek určených pro širokou veřejnost. Akce se koná již tento pátek 3. listopadu od 16 do 19 hodin v Krajské knihovně Karlovy Vary. Vstup je volný.

Organizátoři setkání lákají na přednášky o nových poznatcích a objevech z přírody Karlovarského kraje. V rámci programu zazní například příspěvek o přírodní zahradě, ekovýchově a muzeu přírodnin ve Třech Sekerách. Přednášející se budou také věnovat objevu a monitoringu bělozubky tmavé na Chebsku. Tu zaznamenali vědci z Ústavu biologie obratlovců a Ústavu živočišné fyziologie AV ČR na českém území poprvé na podzim roku 2022. Těšit se můžete i na přednášku o botanických a zoologických zajímavostech industriální krajiny Sokolovské pánve. Pokud se zajímáte o historii, pak jistě oceníte exkurz do pravěku. V rámci něho zjistíte, jaké horniny používali pravěcí obyvatelé našeho regionu k výrobě svých nástrojů. 

Setkání probíhá v rámci cyklu přírodovědných akcí a vycházek s názvem „Pojďte s námi do přírody”, které jsou podporovány Karlovarským krajem. Více informací o programu najdete na webu Muzea Cheb. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru