Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - V Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu, p. o. byla dokončena rekonstrukce administrativní části objektu. Kompletní rekonstrukcí tak došlo nejen k modernizaci a zkvalitnění péče, ale také k vytvoření podmínek odpovídajících aktuálním předpisům a normám a zároveň i ke zvelebení prostor určených pro společenské aktivity a komunitní život klientů domova.   

     

„Po rozsáhlých úpravách ubytovací části bylo třeba se zaměřit také na část administrativní, která byla v původním stavu a její kompletní rekonstrukce tak byla naprosto nezbytná. Klienti i pracovníci domova mohou využívat moderní prostory kanceláří, jídelny, kuchyně, tělocvičny a dalších, které nyní odpovídají vybavením  a provedením 21. století. Kromě toho mají k dispozici například i nový společenský prostor a kapli. Věřím, že senioři, kteří jsou v domově ubytovaní, si budou tohoto komfortu užívat co možné nejvíce a budou se tu cítit ještě lépe. Obrovský posun vpřed a lepší podmínky pro práci nepochybně zaznamenají také zaměstnanci domova,“ uvedl radní pro oblast sociálních věcí Robert Pisár.  

V rámci rekonstrukce administrativní části budovy došlo k výměně rozvodů kanalizace, vody, ústředního vytápění, vzduchotechniky a elektřiny. Provedeny byly též drobné dispoziční úpravy dle potřeb klientů a zaměstnanců domova. Dále úpravy sociálního zařízení pro bezbariérové užívání, opravy omítek, podhledů a obkladů. V prostorech byly osazeny nové vnitřní dveře a provedena pokládka podlahových krytin.         

Jsem ráda, že rekonstrukce se skutečně zdařila. Nemyslím tím jen na prostory, které jsou  moderní a svou estetikou a provedením odpovídají požadavkům současné doby. Mám tím na mysli především to, že naši senioři získali důstojné prostředí, kam mohou s hrdostí přivést i své blízké. Veškeré prostory jsme vymýšleli v týmu pracovníků domova, kteří se pro zásadní změny v domově skutečně nadchli a výsledek je znát. Velké štěstí jsme měli také v dodavateli, tedy firmě D-Produkt, která vyhrála veřejnou zakázku, protože byla ochotná naslouchat našim požadavkům a přizpůsobit opravy našim představám. Ráda bych ještě připomněla, že v květnu tohoto roku jsme otevírali nově vybudovanou zahradu pro klienty. Z toho jsme měli nesmírnou radost, protože jsme byli jediným krajským domovem pro seniory, který nemohl svým obyvatelům nabídnout důstojné venkovní posezení. Po několikaletém vyjednávání o odkoupení malého pozemku za domovem s městem Cheb a s velkou podporou krajského úřadu se nám povedlo pozemek odkoupit, zkultivovat a vytvořit opravdu nádherné prostředí, kam naši senioři nesmírně rádi chodí a mohou si dát i se svými návštěvami  v malé kavárničce kávu. Vybudovali jsme i altán a prostor pod markýzou, kde si posedí naši lidé při živé muzice nebo při opékání buřtů. Součástí je i hřiště pro petanque, kde si užívají legraci při hře. Naší chloubou je kámen vzpomínek, kam lidé chodili zejména nyní v období dušiček zapalovat svíčky za své milé a vzpomínat na ty, kteří je opustili.  Myslím, že nyní může náš domov nabízet seniorům skutečně krásné prostředí, ve kterém mohou trávit smysluplně svůj život dle svých požadavků, představ a potřeb,“ doplnila ředitelka Simona Hechtová.  
                       
Rekonstrukce probíhala v době od ledna do října letošního roku a provedla ji společnost D-Produkt, s. r. o. z Lázní Kynžvart. Celkové náklady činí téměř 16,4 miliony korun. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru