Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - V pátek 3. listopadu 2023 se v Krajské knihovně Karlovy Vary konalo krajské kolo 16. ročníku Logické olympiády pořádané Mensou Česko. Logická olympiáda je známá svými úkoly, které vyžadují kreativní myšlení, analytické schopnosti a logické dedukce. 

„Tato soutěž je nejen zábavná, ale také poskytuje studentům příležitost rozvíjet své logické a analytické dovednosti, které jsou klíčové pro úspěch v oblastech jako matematika, informatika a další přírodní vědy,“ přiblížil koncepci soutěže Petr Čavojský, místopředseda Mensy Česko.

Šestnáctý ročník Logické olympiády byl za historii soutěže rekordní, s celkovým počtem 101 296 registrovaných soutěžících ve věku od 3 do 20 let z celé České republiky. Do krajského kola v Karlovarském kraji letos postoupilo 132 žáků a studentů. Se zadáním testů si nejlépe poradili:

Kategorie A: žáci prvního stupně základních škol (3. – 5. třída).
1. místo - Filip Grosser, Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary - Šmeralova
2. místo - David Uhlík, 5. základní škola Cheb 
3. místo - Adele Noemi Mada, Základní škola jazyků Karlovy Vary

Kategorie B: žáci druhého stupně základních škol (6. – 9. třída a odpovídající ročníky víceletých gymnázií 
1. místo - Ondřej Leško, Základní škola Františkovy Lázně 
2. místo - Dominik Novotný, První české gymnázium v Karlových Varech
3. místo - Tadeáš Grosser, První české gymnázium v Karlových Varech 

Kategorie C: studenti všech druhů středních škol a víceletých gymnázií 
1. místo - Nguyen Anh Quan, Gymnázium Cheb
2. místo - Samuel Janoch, Gymnázium a Obchodní Akademie Mariánské Lázně
3. místo - Martin Cetkovský, Integrovaná střední škola Cheb

Vítězové krajského kola postupují do celostátního finále, jež se uskuteční v pondělí 4. prosince 2023 v prostorách Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Pro nejlepších 20 řešitelů v každé kategorii byly připraveny ceny v podobě deskových her,  jako například Ubongo, Catan, Desítka a mnoho dalších. „Logické deskové hry se podařilo sehnat díky sponzorů, kteří mají zájem o podporu nadaných dětí v našem kraji,“ doplnil Petr Čavojský

Za skvělou připravenost žáků je potřeba poděkovat všem zapojeným školám. Především pak jejich ředitelům a učitelům, kteří s dětmi pravidelně pracují a pomáhají rozvíjet jejich logické schopnosti. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru