Foto: město Chodov
Karlovy Vary

Chodov – Větší poptávku po pečovatelské službě a komplexní péči registruje v posledních měsících Chodov. Ve svém týmu pečovatelů tak od příštího roku přivítá dalšího zaměstnance.

„Stoupá poptávka po pomoci při osobní hygieně v domácnosti i ve středisku osobní hygieny, pomoci při podávání jídla, u doprovodů k lékařům a související přepravě, pomoci při přesunu na lůžko či z lůžka,“ vyjmenovala část úkonů, které pečovatelé klientům zajišťují, vedoucí sociálního odboru Eva Virtelová.

Počet klientů v Chodově je poměrně stabilní a pohybuje se zhruba kolem 125 seniorů nebo lidí se zdravotním postižením, nicméně vyžadují stále větší rozsah úkonů. „Strávíme u nich více času a mnohdy musíme k jednomu klientovi docházet i vícekrát za den,“ poznamenala vedoucí s tím, že na odbor se stále častěji také obracejí rodinní příslušníci klientů s onkologickým onemocněním, kteří si přejí dožít ve svém přirozeném domácím prostředí.

Přímou obslužnou péči zabezpečuje nyní sedm pečovatelek, od ledna roku 2024 jich bude nově osm.

„Péče o seniory je jednou z našich priorit. Jejich potřeby neustále narůstají a právě proto je třeba pečovatelskou službu posílit,“ potvrdil starosta Chodova Patrik Pizinger.

Vzrůstající zájem o služby chodovského sociálního odboru potvrzují také čísla Chodovského expresu, který vozí seniory k lékařům a na úřady. Jen v říjnu uskutečnil 222 jízd a na tachometru mu naskočilo dalších 2 462 kilometrů. Průkazku pro jízdy má v současné době 560 Chodováků.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru