Loděnice. Foto: Magistrát Karlovy Vary
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Zvýšené hladiny a rozlití řek v období Vánoc v Karlových Varech nepoškodily žádnou zásadní infrastrukturu. Město bude postupně sumarizovat následky a materiální škody.

Úseky cyklostezek, které byly zatopené, jsou již průjezdné. Postupně probíhá odklízení nánosů bahna, větví a dalších nečistot. Otevřen již byl dočasně uzavřený podchod pod kruhovým objezdem u Solivárny. Ke škodám došlo například na Náplavce.

Loděnice. Foto: Magistrát Karlovy Vary

Na břehu Ohře v novém volnočasovém areálu je ale stále ještě vzedmutá hladina řeky a rozsah poškození bude znám až v příštích dnech. Očekáváme ale, že budou poškozené povrchy cest a dopadové plochy pod herními prvky. Registrujeme také škody na třech objektech ZŠ 1. máje ve Dvorech, kde protékala voda do suterénu. „Nebýt pohotového zásahu ředitele školy a školníka, kteří okamžitě začali odčerpávat vodu a pracovali zde velkou část Štědrého dne, mohly být škody násobně větší. Oni ale rychlým zásahem eliminovali výraznější poškození budov. Za to jim patří velké díky, stejně jako našim dobrovolným i profesionálním krajským hasičům, strážníkům městské policie a dalším pracovníkům, kteří se bez ohledu na sváteční dny zapojili do odstraňování škody, záchranu majetku a pomoc mnoha obyvatelům města,“ uvedla primátorka města Andrea Pfeffer Ferklová. 

 

Podchod před a po. Foto: Magistrát Karlovy Vary

Poměrně dramatický byl vývoj zejména Teplé, která začala stoupat velkou rychlostí, nejhorší situace nastala v noci z 23. na 24. prosince, musela být aktivována povodňová komise obce s rozšířenou působností. (Městská povodňová komise už byla aktivována před dosažením 1. povodňového stupně.) Technický zásah ze strany městských dobrovolných hasičů, městské policie, pracovníků Lázeňských lesů a parků Karlovy Vary a dalších byl nezbytný nejen u rozvodněných řek, ale také na dalších místech. Bylo nutné odčerpávat vodu z řady zejména soukromých objektů, například z hotelů Atlantic (zde dokonce opakovaně) a Dvořák v lázeňském území, v Počernech, kam přitékala voda z polností nad touto čtvrtí a tvořila se záplavová vlna. Proběhla evakuace osob ze zahrádkářské kolonie v Doubí, řešila se zaplavená a nejprve úplně, později jen s opatrností průjezdná, komunikace v Plzeňské ulici mezi Doubím a Tuhnicemi, odstraňovaly se popadané stromy a podobně. V terénu byly desítky osob, včetně pracovníků magistrátu a vedení města.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru