Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Přes 800 tisíc korun si mezi sebou rozdělí žadatelé, kteří se ucházejí o dotaci z každoročně vypsaného programu na podporu zdravotnické osvěty, výchovy a zmírňování následků onemocnění. Rozhodla o tom Rada Karlovarského kraje na jednom ze svých posledních zasedání.

Díky krajskému příspěvku se budou mimo jiné realizovat projekty zaměřené na první pomoc, prevenci poruch výživy, infekčních nemocí, zvýšení povědomí o civilizačních onemocněních, prověření fyzické zdatnosti obyvatel a pravidelnou rehabilitační činnost zdravotně postižených osob pomocí koní – hipoterapie.

„Pro žadatele, kterými jsou především spolky nebo ústavy, jsme letos z krajského rozpočtu vyčlenili 900 tisíc korun. Z toho 29 130 korun poputuje na žádost o dar Krajské hygienické stanici Karlovy Vary, jelikož nemůže být jako organizační složka státu příjemcem dotace. Na krajský úřad bylo doručeno celkem 21 žádostí, přičemž 6 zájemců o finanční podporu muselo být vyřazeno, protože nesplnili podmínky. Výše dotace může v jednotlivém případě dosáhnout částky 200 tisíc korun a oproti jiným titulům lze podat více žádostí najednou,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek s tím, že se vždy musí lišit účel projektu.

Prostředky tak lze použít na realizaci projektů, které se soustředí na prevenci nemocí a úrazů, preventivní národní programy – screeningové programy, jež pomáhají odhalit onemocnění, eliminaci zdraví škodlivého chování (např. užívání drog, alkoholu či tabákových výrobků), podporu duševního zdraví a zvyšování kvality poskytování zdravotní péče. Projekt musí být současně realizován na území Karlovarského kraje. Pokud nebude splněna tato podmínka, žadatel musí prokázat, že se na projektu podílejí subjekty z regionu, eventuálně se týká místních občanů.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru