Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Cheb - Provokatér, vizionář a architekt, který výrazně ovlivnil moderní architekturu, tak to byl jeden z nejvýznamnějších evropských architektů 20. století - Adolf Loos.

Jaký ovšem byl člověk? Jaké myšlenky a principy uplatňoval ve své architektuře? A hlavně – jak měl podle něj vypadat správný klobouk? Tak na tyto a mnohé další otázky odpoví přednáška Daniela Vernera. Těšit se na ní můžete již tuto středu 22. května v Galerii výtvarného umění v Chebu od 17 hodin.

Přednáška s názvem „Adolf Loos. Život, dílo a poslední dům“ si klade za cíl představit architekta jako osobnost s originálním a vlivným autorským stylem, která po sobě zanechala řadu neobyčejných staveb. Loos byl nejen tvůrcem podivuhodných domů, ale také nemilosrdným kritikem svých kolegů, obecných mravů či odívání. Jeho psaní bylo ostré a jedovaté, nicméně mnohé jeho myšlenky zůstávají platné nebo přinejmenším zajímavé i v dnešní době. Hlavní hvězdou večera pak bude Loosův poslední dokončený dům, pražská Winternitzova vila. Autor přednášky zde téměř pět let pracoval, podílel se na kulturním programu i bádání o osudech domu a v roce 2020 připravil výstavu u příležitosti 150 let od Loosova narození.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru