Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Rada Karlovarského kraje na svém pondělním zasedání odsouhlasila vyhlášení společného zadávacího řízení na dodatele veřejné zakázky „II/205 Silniční obchvat Veselova“. Stavba s předpokládanými náklady za více než 211 milionů korun bude navazovat na plánovanou výstavbu dálnice D6 Knínice - Bošov, jejíž realizaci plánuje Ředitelství silnic a dálnic ČR v letech 2024 až 2027.

„Obě tyto stavby je nutné realizovat v těsné věcné a časové koordinaci, proto bude vybrán jeden dodavatel jak pro plánovaný úsek dálnice D6, tak i pro obchvat Veselova. Financování akce bude zajištěno pomocí úvěru, přičemž v současné době máme podanou žádost o dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury a předběžně to vypadá, že bychom polovinu peněz mohli dostat,“ uvedl neuvolněný krajský zastupitel pro oblast dopravy a silničního hospodářství Jan Bureš.

Začátek stavby obchvatu se nachází na silnici II/205 jižně od Veselova, odkud se trasa plynule odklání východním směrem a obec v dostatečné vzdálenosti míjí. Konec úseku je pak naplánován na nové křižovatce se silnicí III/20522 východně od Knínic. Celková délka silničního obchvatu činí téměř 1,5 kilometru. Dle projektové dokumentace je stavba rozdělena na 17 stavebních objektů zahrnujících mimo jiné bourání a přípravu staveniště, dále pak výstavbu přeložky silnice II/205, dvou stykových křižovatek u Veselova a u Knínic, mostu přes biokoridor, přeložek vodovodu a nadzemního sdělovacího vedení a v rámci odvodnění komunikace a území jsou navrženy také 3 silniční propustky.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru