Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Policisté z obvodního oddělení Rotava sdělili podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody čtyřiatřicetiletému muži a osmatřicetileté ženě ze Sokolovska.

"Od konce ledna do poloviny února letošního roku měla žena pod smyšlenou legendou, že je sociální pracovnice, pravidelně navštěvovat devětašedesátiletého muže v jeho bytě na Rotavě. V několika případech jí měl doprovázet právě čtyřiatřicetiletý muž. Senior tomu, že je žena sociální pracovnice uvěřil, a do bytové jednotky jí vždy sám pouštěl," popsal případ policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Během těchto návštěv měla dvojice muži nejdříve odcizit finanční hotovost, kterou měl uloženou ve svém oblečení a následně také klíč od osobního automobilu značky Škoda. Dvojice se poté pokusila vozidlo prodat, ale nakonec neúspěšně.

"O několik týdnů později měla žena opět navštívit devětašedesátiletého muže, který jí do bytu pustil i přesto, že předtím již její jednání oznámil na policii, ale nechtěl být v bytě sám a věřil, že mu tentokrát už nic neodcizí. Jenže i v tomto případě měla žena během své návštěvy odcizit finanční prostředky a z bytu utéct. Po několika minutách se do bytové jednotky vrátila a část odcizených peněz dala muži zpět," uvedl mluvčí.

Tímto svým jednáním měla dvojice muži způsobit škodu přibližně 60 tisíc korun. V případě prokázání viny hrozí oběma trest odnětí svobody až na tři roky.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru