Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Rada Karlovarského kraje schválila rozdělení financí v rámci dotačního Programu na podporu jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje pro rok 2024. V krajském rozpočtu bylo pro tento program vyčleněno 16 milionů korun. 

„O tento dotační program je každoročně velký zájem a já jsem velmi rád, že můžeme hasičům finančně pomoci s pořízením nového vybavení ale i třeba s vytvořením odpovídajících podmínek pro jejich náročnou práci. Při cestách po kraji nám starostové obcí a měst velmi často děkují za existenci tohoto programu, protože ze svého rozpočtu by v mnoha případech na techniku a další vybavení nedosáhli,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek. 

Hodnoceno bylo celkem 104 žádostí, podmínky programu splnilo 103 z nich v požadované výši 12,6 milionu korun. Dotační program slouží jako systematická podpora jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Karlovarského kraje a k vytvoření podmínek pro účinnou ochranu života, zdraví, majetku a pro poskytování pomoci při živelných pohromách a jiných mimořádných událostech. Peníze z programu mohou být využity na pořízení nové cisternové automobilové stříkačky, automobilu nebo požárního přívěsu pro hašení, užitkového terénního vozidla, na rekonstrukce nebo výstavby nové požární zbrojnice. Dále na pořízení vybavení v podobě prostředků pro komunikaci a spojení, izolačních dýchacích přetlakových přístrojů, prostředků pro hašení lesních požárů, přenosné motorové stříkačky, termokamery a osobních ochranných prostředků. Financována mohou být také potřebná rozšíření řidičského oprávnění na skupinu C a obměna pneumatik u cisternových automobilových stříkaček.    

Finance budou poskytnuty například městu Boží Dar na nákup osobních ochranných prostředků pro hasiče, městu Toužim na nákup ochranných přileb pro technické zásahy a hašení ve stavbách a na přenosnou motorovou stříkačku, obci Verušičky na nákup nové radiostanice a zásahových obleků a dalším. O přidělení částky 1,5 milionu korun obci Dolní Žandov na pořízení cisternové automobilové stříkačky rozhodne Zastupitelstvo Karlovarského kraje. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru