Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovarský kraj - Poslední květnový den se v Bruselu konala akce s názvem Czech Street Party, kde se každoročně prezentuje většina krajů České republiky. Jedná se o tradiční akci, jejíž pravidelné konání přerušilo covidové období. Nyní ale nastal čas pro návrat a mezi ostatními kraji samozřejmě nechyběl ani kraj Karlovarský. Letošní ročník nesl v duchu oslav 20 let členství České republiky v Evropské unii. 

„Tato akce nabízí jedinečnou možnost představit Karlovarský kraj ve společnosti ostatních krajů obyvatelům „hlavního města“ Evropské unie, ale připomenout se také například Čechům žijícím dlouhodobě v Bruselu, a to přímo v centru Evropské unie,“ vysvětlil radní pro oblast regionálního rozvoje Karlovarského kraje. Patrik Pizinger. 

Karlovarský kraj si v Bruselu v posledních letech vybudoval velmi dobré jméno a skvělou pozici v rámci tématu podpory uhelných regionů. Inicioval společné prohlášení 21 regionů napříč EU, které je již nyní základním stavebním kamenem pro vyjednávání o dotační politice pro uhelné regiony po roce 2027.  „Osobně si vzpomínám na dobu, kdy jsme do Evropské unie vstupovali, jaká byla naše očekávání a sám si rekapituluji, co vše se povedlo. Samozřejmě není snadné se v komplikované evropské politice zorientovat, ale já si troufám říci, že se to jak České republice, tak ale i Karlovarskému kraji za tu dobu opravdu podařilo,“ dodal radní Patrik Pizinger. 

Karlovarský kraj na akci Czech Street Party prezentoval na půdě Bruselu i tradiční oblasti a témata, jež jsou pro něj zásadní a typická. Sem patří například kreativní průmysly, jako třeba sklářský nebo výroba porcelánu, dále cestovní ruch a další. „Tato akce opět ukázala, že Karlovarský kraj má, co nabídnout a že jeho jméno a image se zlepšuje nejen mezi ostatními kraji v rámci České republiky, ale i na evropské úrovni,“ doplnil Patrik Pizinger. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru