Foto: město Sokolov
Karlovy Vary

Sokolov - V polovině května se v Sokolově uskutečnila preventivní akce městské a státní policie zaměřená na správné parkování. Strážníci a policisté kontrolovali jednak okolí křižovatek, kde řidiči často nedodržují zachování volného třímetrového prostoru, čímž snižují přehlednost v dopravě, a tím zvyšují riziko vzniku nehod.
 

 
Dále hlídky kontrolovaly nástupní plochy IZS (Integrovaného záchranného systému). Jejich zablokování totiž může, v případě nouze, zpomalit zásah záchranných složek.

V neposlední řadě se dohlíželo i na parkování na chodnících a v zeleni, které nejenže porušuje předpisy, ale také poškozuje veřejné prostranství a komplikuje pohyb chodců.

Dosud strážníci řešili přestupky domluvou nebo udělováním pokut. Vzhledem k dlouhotrvajícím problémům se špatným parkováním se však rozhodli přijmout přísnější opatření. V případech, kdy vozidlo bude tvořit překážku v provozu nebo bude stát na vyhrazeném parkovišti, může dojít i k odtahu vozidla. „Zpřísněním postihů za špatné parkovaní nechceme jen trestat, ale hlavně předcházet situacím, které by mohly ohrozit bezpečnost a plynulost dopravy. Proto jsme také v předchozích letech ve městě vybudovali několik set nových parkovacích míst, která mohou řidiči bezplatně využívat. Jedná se třeba o parkoviště v ulicích Vítězná nebo Mánesova. Letos přibudou další velká parkoviště u vlakového nádraží nebo v areálu Bohemia,“ uzavírá starosta Sokolova Petr Kubis.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru