Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Sokolovsko - Sokolovští kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality zahájili trestní stíhání dvaatřicetileté ženy ze Sokolovska, kterou obvinili ze spáchání zločinu podvodu.

"Obviněná žena měla v polovině minulého roku žádat přes na různých internetových stránkách nebankovních společností o půjčení finančních prostředků. Při těchto žádostech měla žena uvádět nepravdivé údaje, respektive zamlčet podstatné skutečnosti o svých majetkových poměrech, přičemž při sjednávání těchto úvěrů a půjček si byla vědoma toho, že své závazky nebude moci vzhledem ke svým finančním a majetkovým poměrům plnit. Na základě nepravdivých údajů byla ženě poskytnuta půjčka v téměř deseti případech. Tyto půjčky následně žena nesplácela a způsobila tím škodu zhruba 200 tisíc korun," popsal policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

V červenci minulého roku se měla žena v nemocnici seznámit s osmdesátiletým mužem, který se zotavoval po operaci. "Měla mu vykládat o svých osobních problémech a tíživé životní situaci a poté ho požádat o půjčení finanční prostředků. Muž ženě nakonec finanční prostředky půjčil. Peníze jí posílal na bankovní účet v různých částkách několik měsíců s tím, že mu žena začátkem roku 2024 vše vrátí. Žena mu ovšem žádné finanční prostředky nevrátila a muži tak způsobila škodu přibližně 2,5 milionu korun," uvedl mluvčí.

Žena svým jednáním způsobila celkovou škodu téměř 2,7 milionu korun. V případě prokázání viny hrozí ženě trest odnětí svobody až na osm let.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru