Letiště Karlovy Vary. Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Po avizovaném posunu termínu zahájení provozu charterové linky Tel Aviv – Karlovy Vary by dle dohody s tour operátorem mělo první letadlo přistát na Letišti Karlovy Vary v úterý 25. 6. Linka by pak měla létat v týdenním turnusu až do konce října letošního roku.

„Situace v Izraeli logicky příliš nepřeje cestování, o to více jsem ale rád, že i přes změnu termínu a dopravce linka skutečně létat bude. Pro karlovarské letiště je to samozřejmě dobrá zpráva, protože s těmito lety již počítalo ve finančních výhledech,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.   

Linka Tel Aviv – Karlovy Vary bude na Letišti Karlovy Vary přistávat každý týden v úterý v 8:45 hod. a s cestujícími v opačném směru pak bude odlétat v 10:00 hod. Prodej letenek zajišťuje společnost Overseas Travel. Dopravcem bude bulharská společnost GullivAir, linku bude obsluhovat letadlem Embraer E175 a kapacitou 88 cestujících.            

„Pro Letiště Karlovy Vary je samozřejmě důležité, aby se po letech naše první pravidelná linka z Tel Avivu rozlétala. Pro budoucí rozvoj letiště je důležité mít kromě charterů i regulérní pravidelné linky. Z pohledu přínosů pro kraj je to společně s charterovou linkou z uzbeckého Taškentu linka, která bude do kraje přivážet zahraniční turisty a výnosy s nimi spojené,“ doplnila jednatelka Letiště Karlovy Vary Alice Justina Undus.

„Věřím, že linka směřující do Karlovarského kraje bude pro turisty z Izraele lákavá i s ohledem na to, že Českou republiku vnímají jako jednu z nejbezpečnější zemí Evropy. Navíc možnost ocitnout se v oblasti lázeňského trojúhelníku zapsaného na seznam UNESCO bez nutnosti přestupů a další dlouhé přepravy, je nepochybně velkým lákadlem. Tím spíše, že lety z Izraele již v minulosti do Karlových Varů létaly a těšily se velké oblibě. Uvidíme, nakolik současná neutěšená situace v Izraeli ovlivní zájem turistů a cestování,“ uzavřel neuvolněný zastupitel s gescí v oblasti dopravy Jan Bureš. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru