Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Již zanedlouho se Karlovy Vary opět stanou centrem mezinárodní filmové tvorby. Početná přehlídka českých i zahraničních snímků a bohatý doprovodný program každoročně přiláká fanoušky ze všech koutů republiky. Udržet krok s rušným festivalovým světem po celou dobu trvání může být ale vyčerpávající, proto vznikla Krajina – otevřený prostor Karlovarského kraje pro všechny, kteří touží po chvíli klidu a odpočinku v obklopení lesa a přírody.

„Filmový festival podporujeme dlouhodobě jako nejvýznamnější kulturní akci v regionu s mezinárodním přesahem. V době trvání festivalu navštíví Karlovarský kraj tisíce nadšenců, kteří v kinosálech absolvují filmový maraton, ale už jim bohužel nezbývá čas prozkoumat kraj jako takový. Proto jsme se rozhodli letos poprvé vytvořit prostor, který bude reprezentovat charakter našeho kraje s důrazem na jeho ojedinělou přírodu, lokální producenty a úspěšné osobnosti a talenty. Chceme návštěvníkům zprostředkovat autentický zážitek a dokázat, že do Karlovarského kraje se vyplatí vycestovat a prozkoumat ho i mimo filmový festival,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek, s tím, že jedním z hlavních cílů prostoru Krajina je budování sounáležitosti s regionem a podpora regionálních firem, podnikatelů a kreativců.

Krajina bude otevřena od 29. 6. – 5. 7. 2024 v čase od devíti do půlnoci v prostorách Muzea Karlovy Vary. Denně bude probíhat program, který je určen všem věkovým kategoriím s rozličnými zájmy. Dopoledne budou vyčleněna kreativním workshopům pro děti i dospělé, v průběhu dne si pak přijdou na své příznivci kultury, vzdělávacích diskuzí nebo jedinci s vášní pro gastronomii, tzv. foodies. Zájemci se mohou seznámit s úspěšnými rodáky z kraje, kteří vystoupí v rámci světového formátu prezentace Pecha Kucha, poslechnout si diskuzi významných českých novinářů na téma Média a Sudety nebo být součástí živého natáčení podcastu NA KRAJI, který se zaměřuje na inspirativní regionální osobnosti, jež mají co říct a nebojí se to sdílet.

Další informace včetně podrobného programu jsou uvedeny na webu nebo na Instagramu.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru