Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Karlovarský kraj – Školní rok skončil, začaly letní prázdniny a s tím je spojené také časté cestování za vysněnou dovolenou. Policisté z Krajského ředitelství se i v letošním roce zúčastnili dopravně bezpečnostní akce či preventivních akcí, jejichž cílem je zajištění bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, a co v nejvyšší míře snížit rizika vzniku dopravních nehod a jejich následků.

„V době letních prázdnin bychom také měli počítat se zvýšeným pohybem dětí v blízkosti pozemních komunikací. V tomto období lze očekávat větší hustotu dopravy, a proto se řadí mezi období nejrizikovější," varuje řidiče policejní mluvčí Jan Bílek.

Téměř 150 policistů z dopravní a pořádkové policie během uplynulého víkendu zkontrolovalo přibližně 1800 vozidel, přičemž zjistili 248 přestupků, z nichž 14 oznámili příslušnému správnímu orgánu a 234 vyřešili uložením pokuty příkazem na místě. „Nejčastěji zjištěným přestupkem byl nevyhovující technický stav, celkem ve 112 případech. Dalších 43 řidičů překročilo stanovenou rychlost. Jeden řidič řídil pod vlivem návykových látek a u dvou řidičů policisté zjistili, že mají vyslovené platné zákazy řízení," shrnul mluvčí výsledky kontrolní akce.

Policisté v rámci akcí kontrolovali také dodržování ostatních obecně platných ustanovení zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů ve znění pozdějších předpisů. Dále se policejní hlídky zaměřily na pátrání po odcizených motorových vozidlech, hledaných osobách, věcech a věnovaly pozornost také prověrce přepravovaných osob a kontrole zavazadlových prostor.

Dopravně bezpečnostní akce budou i nadále probíhat během celého léta.

„Všem účastníkům silničního provozu přejeme klidné a bezpečné prožití prázdninových měsíců a hodně štěstí při cestách za vysněnou dovolenou," dodal na závěr Jan Bílek.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru