Ilustrační foto
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání šestadvacetiletého muže z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Dále zahájili trestního stíhání mladistvého z Karlových Varů, kterého obvinili ze spáchání provinění loupeže. 

Obvinění měli v sobotu 29. června letošního roku procházet kolem autobusového nádraží v Karlových Varech, kde kolem třetí hodiny ranní potkali jim neznámého muže. Toho oslovili s tím, že by potřebovali nějakou finanční hotovost. Muž ale odešel směrem k železničnímu přejezdu, kam ho obviněná dvojice pronásledovala, přičemž muže doběhli u jednoho z podchodů.

„Šestadvacetiletý muž ho měl fyzicky napadnout, kdy do něj strčil. Poté se měl zkusit odepnout popruh od tašky, kterou měl napadený muž přes rameno. To se mu ale nepodařilo a tak k napadenému muži přistoupil mladistvý. Šestadvacetiletý obviněný muž se měl s napadeným mužem následně začít o tašku přetahovat, přičemž ho kopl do oblasti hrudníku, zmocnil se tašky a společně s mladistvým z místa utekli," popsal události policejní mluvčí Jan Bílek. 

Svým jednáním způsobili škodu téměř 10 tisíc korun. 

Policisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněných do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byli muži vzati do vazby.

V případě prokázání viny hrozí šestadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na deset let. Mladistvému hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na pět let. 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru