Foto: Karlovarský kraj
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Dlouhodobá snaha Karlovarského kraje o otevření pobočky Krajského soudu v Plzni v Karlových Varech přinesla své ovoce. Pobočka v Karlových Varech, konkrétně tedy podatelna a infocentrum, znovu obnovila svůj provoz přímo v budově Okresního soudu v Karlových Varech dne 1. července.    

„Se zástupci krajského soudu jsme dlouhou dobu jednali o možnosti znovuotevření pobočky v Karlových Varech a já jsem velmi rád, že k tomuto skutečně došlo. Pro obyvatele kraje je to samozřejmě skvělá zpráva, protože nebudou muset dojíždět až do Plzně, aby vyřídili některé náležitosti. I nadále však pokračujeme ve snaze o vybudování plnohodnotného krajského soudu, a to buď v podobě výstavby justičního paláce v Karlových Varech, nebo jeho umístění do stávající budovy Okresního soudu v Chebu,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kulhánek.  

Mezi poskytované služby karlovarské pobočky patří například příjem písemných podání do všech agend Krajského soudu v Plzni vyjma utajovaných písemností, příjem žádostí o výpisy z evidence skutečných majitelů nebo příjem originálních směnek, jejich evidence a vrácení. V rámci pobočky funguje také infocentrum. To podává informace účastníkům řízení, zajišťuje pro ně vyhotovení stejnopisů rozhodnutí, informuje, kde lze nalézt dostupné elektronické formuláře a další.

Informace o činnosti pobočky naleznou zájemci ZDE.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru