Ilustrační foto: CC0
Karlovy Vary

Karlovy Vary – Mezinárodní filmový festival, který se prozatím nese z pohledu policie ve znamení klidu, je již ve své druhé polovině. Od samotného začátku policisté na tísňovou linku přijali několik oznámení. Ve většině případů se ale jednalo pouze o přestupková jednání.

„Nejčastějším přestupkem jsou drobné krádeže, nebo občanské soužití. Plně využíváno je také mobilní komunikační a informační centrum, ve kterém policisté společně se strážníky předali zpět svým majitelům několik ztracených mobilních telefonů či kabelku s osobními věcmi," zhodnotil policejní mluvčí Jan Bílek s tím, že centrum každý den navštíví několik desítek osob, které žádají o pomoc, nebo chtějí poradit.

Například ve středu 3. července nalezli návštěvníci kabelku, kterou předali právě policistům v mobilním centru. Policisté následně zjistili, komu kabelka, ve které se nacházela i platební karta, patří a předali jí tak zpět své majitelce.

Hojně využíváno je také to, že si návštěvníci u policistů v centru mohou zjistit, zda jsou, nebo nejsou pod vlivem alkoholu. „Během dne se tak přijde podrobit dechové zkoušce i více než desítka návštěvníků festivalu. Nejvyšší naměřenou hodnotu zatím policisté naměřili u muže, a to téměř jedno promile," dodal mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru