FOTO: ŘSD ČR
Karlovy Vary

Bečov nad Teplou - Na silnici I/20 v Bečově nad Teplou mezi Plzní a Karlovými Vary upravuje Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) nebezpečné zatáčky. Stavební práce probíhají za úplné uzavírky.

"Aktuálně pracujeme na zakládaní a kotvení opěrných zdí, kde bohužel narážíme na tvrdé a těžko rozpojitelné skalní masivy. Při odtěžení horní části skalního výchozu došlo k zastižení deluviálních písčitých zemin a silně zvětralé žuly. Při jejich odtěžování docházelo ke vzniku kaveren a nadvýlomů. Z tohoto důvodu muselo být odtěženo větší množství těchto materiálů, a bylo nutno pozměnit technologii výstavby budoucí zárubní zdi," uvedla mluvčí ŘSD Kamila Zahálková. S těmito skutečnostmi původní geotechnický průzkum nepočítal, jelikož ho nebylo možno provést v podrobném rozsahu z důvodu nepřístupnosti techniky do stávajícího lesního pozemku. 

"Jedná se o větší rozsah prací, než jsme předpokládali, proto došlo k prodloužení termínu dokončení, který v současné době nelze přesněji určit. Předpoklad je zatím stanoven na září tohoto roku. Řidičům se omlouváme za komplikace a prosíme je o trpělivost," dodala mluvčí.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru