Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Aš - V úterý 30. července letošního roku řídil jednačtyřicetiletý muž z Chebska osobní vozidlo značky Škoda.

"Krátce před 15. hodinou projížděl v Aši v blízkosti pomníku Gustava Geipela a po projetí levotočivé zatáčky vyjel z pozemní komunikace, následně narazil do stromu, který automobilem porazil. Po chvíli z místa nehody odjel. Po příjezdu policejní hlídky na místo dopravní nehody jeden ze svědků policistům popsal osobní vozidlo značky Škoda i samotného řidiče, který byl podle něj pod vlivem alkoholu," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.

Mezitím hlídka Městské policie Aš vypátrala o zhruba 300 metrů dále zaparkované vozidlo značky Škoda, které odpovídalo popisu, navíc bylo evidentně po dopravní nehodě. O několik set metrů dále byl vypátrán i jednačtyřicetiletý řidič, který uvedl, že u kamaráda popíjel alkoholické nápoje, poté se pohádali a odjel od něj automobilem. Následně přiznal i dopravní nehodu.

"Jednačtyřicetiletý muž se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,72 promile. Poté se dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu," informoval dále mluvčí.

Policisté z obvodního oddělení Aš ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Jakub Kopřiva

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru