Foto: Policie ČR
Karlovy Vary

Chebsko - Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje zahájili trestní stíhání šestačtyřicetiletého cizince, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.


 
"Obviněný cizinec, ačkoliv neměl zvláštní oprávnění k zacházení s omamnými a psychotropními látkami, tak distribuoval i přechovával za účelem další distribuce psychotropní látku zvanou pervitin.
Od poloviny roku 2023 do konce července roku letošního měl drogu prodávat na různých místech zejména v Aši. Například jemu známé osobě měl drogu prodat až ve dvaceti případech," uvedl policejní mluvčí Jakub Kopřiva.
 
Na základě příkazu soudce Okresního soudu v Chebu byla ve středu 31. července letošního roku v místě bydliště šestačtyřicetiletého cizince, tedy v Aši, provedena domovní prohlídka, během které kriminalisté zajistili například finanční hotovost řádově v miliónech korun či v několika dózách bílou krystalickou látku o celkové hmotnosti několika kilogramů. Následně byla na základě vypracovaného předběžného odborného vyjádření potvrzena v bílé krystalické látce přítomnost metamfetaminu, tedy pervitinu.
 
"Šestačtyřicetiletého cizince kriminalisté na místě zadrželi. Muž se svého jednání dopustil i přesto, že v minulosti již byl odsouzen pro zvlášť závažný zločin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy k nepodmíněnému trestu odnětí svobody," dodal mluvčí.
 
Policejní vrchní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného muže do vazby, který jej akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby. V případě prokázání viny hrozí cizinci trest odnětí svobody až na dvanáct let.

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru